OVER MIJ – Ik ben Jan Kapsenberg (geb. 1961, Geldrop) en fotografeer al sinds mijn 11e jaar, begonnen met een plastic camera van een Rijksdaalder, de zeeblauwe Diana, thans weer verkrijgbaar als ‘Lomografie’-product, nu voor €39,-- of meer!

Via Praktica, P-draad-Pentax nu met digi-Pentaxen.


Vanwege mijn architectuur- en ontwerpachtergrond geïnteresseerd in ruimtegebruik vis-a-vis architectuur. Omgeving, architectuur, mensen en gebeurtenissen zie je veel in mijn foto’s. Ik noemde al de ‘Event Space’ en Bernard Tschumi in de Intro. ‘Architecture is created by events’ is een motto van Tschumi. Ik denk dat dat terecht is. Bijvoorbeeld bij de Muziekzomer komen al deze aspecten perfect samen. En dat wil ik dan weer graag laten zien met mijn foto’s. 'Ambient Photography' zou je het kunnen noemen.


Ik voer voor mijn foto’s de naam FotoSeq.NL, het stamt af van SequenziaDesign, de naam die ik voor mijn ontwerpactiviteiten gebruik. Het verwijst naar opeenvolging en dynamiek van ruimten en gebeurtenissen, naar organische processen.


Voor het fotograferen van gebeurtenissen weet ik goed hoe deze geïntegreerd met de omgeving vastgelegd moeten worden - Jan Kapsenberg.STATUS Website – Deze website verandert in de tijd geleidelijk van samenstelling. Hij vormt mede een portaal voor het werk op Flickr (dat natuurlijk ook steeds verder aangevuld wordt).


De aanpalende website MuziekzomerGanger.NL is ook aan Flickr gekoppeld.


NIEUWS – Met de oranje knop linksonder blijft u op de hoogte van website- en FlickrArchief-updates; dit is nieuws via RSS. Als u de RSS-knop gebruikt ziet u nieuws in uw browser en kunt u zich abonneren.


REAGEREN – Wilt u graag heldere foto's van mensen en/of gebeurtenissen met al of niet en passant de ruimtelijke context er van?

Dan bent u bij mij aan het goede adres!

...Ook voor het bestellen van foto's.

Vragen c.q. Opmerkingen, feedback of tips welkom.


Reageren kunt u natuurlijk ook op het Flickr-platform, als u daar aangemeld bent.


COLOFONWebsite: Jan Kapsenberg/SeqD.

Foto's: Jan Kapsenberg/FotoSeq.

Special thanks to the people of Serif CommunityPlus for their help with extra html-codes and scripts.
INFO  NL  EN
Naar www.fotoseq.nl

P

FotoSeq-Voeding